Impresszum

Az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt két magánszemély, Marsi Zoltán és Dr. Mártai István hívta életre 2003-ban. Az első verseny 2004-ben, az akkori Sulinet támogatásával indult el. Az ötletgazdák elsődleges célkitűzése a diákok elsősegély-ismeretének fejlesztése volt, a versenytematika ezen alapcélt mára már lényegesen túlszárnyalja. A kezdetben két kategóriás verseny napjainkra öt kategóriára bővült.

A versenyfeladatok összeállítása során kiemelt figyelmet fordítanak az egységes, egyértelműen rögzített, széles szakmai körben elfogadott szakirodalomra. Komoly eredményként könyvelik el a hazai szakmai szervezetek (Országos Mentőszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Oxyologiai Társaság, Magyar Resuscitatios Társaság, Magyar Barlangi Mentőszolgálat, Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány) egységes, laikusokttól elvárt segélynyújtói állásfoglalását. Ennek keretében jött létre - az említett szervezetek együttműködésével - az Ajánlás az iskolai elsősegély-oktatás és újraélesztés-oktatás minimális szintjéről, valamint az Iskolai elsősegélynyújtás életmentő kiadvány. 

A verseny lebonyolítását évről évre számos probléma - mind anyagi, mind technikai - nehezíti, ennek ellenére az ötletgazdág nem adják fel célkitűzésüket. Egyre több felkészítő segíti munkájukat, mely összefogás kiváló példája az alulról szerveződő társadalmi kezdeményezéseknek. A versenyszervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felkészítőket pertnerként kezeljék, véleményük meghallgatására és megfogadására minden esetben törekszenek. Mind az elméleti, mind a gyakorlati verseny során alapfilozófia a diákok tudásának és kompetenciájának támogató fejlesztése. 

Támogatóink