Versenyfelhívás

VERSENYFELHÍVÁS

Országos Elsősegély-ismereti Verseny - 2023

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány

Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet:

3-4. osztályos

5-6. osztályos

7-8. osztályos

9-12. osztályos tanulók

számára.

Az Elsősegélynyújtás Referencia Iskolahálózat iskolái 7-8. és 9-12. évfolyamon ÖNÁLLÓ kategóriában nevezhetnek (7-8. REF iskola, 9-12. REF iskola).

 

A verseny célja:

A szervezők célja egy magas színvonalú, hazai és nemzetközi szakmai iránymutatásokra, valamint modern oktatásmódszertani alapelvekre épülő verseny lebonyolítása.

Kiemelt cél a diákok elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismereteinek fejlesztése. Ennek tükrében a versenyfelkészítés, mint prevenciós/egészségfejlesztési tevékenység a felkészítő pedagógus (amennyiben a felkészítő pedagógus) heti óraszámában elszámolható.

 

Célcsoport:

A hazai és határon túli oktatási intézmények 3-12. osztályos tanulói.

 

Jelentkezés:

A versenyre az iskolaiversenyek.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni, jelentkezési határidő 2022. november 28. Az egyes kategóriákban a versenyfeladatok részben eltérőek.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek. Felkészítő lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is. Nevezhetnek határon túli csapatok és iskolától független szervezetek (alapítványok, diákmozgalmak, önképzőkörök stb.) is.

A VERSENYSZABÁLYZAT 4.7. pontja alapján Egymást követő évben, azonos kategóriában NEM nevezhet olyan csapat, amelynek mindhárom csapattagja az előző évben is versenyzett (azonos csapatban). Két azonos csapattag, egy harmadik, újjal kiegészülve indulhat az előző évnek megfelelő kategóriában. Azonos csapatösszetétellel nevezhet olyan csapat, amely az előző évben másik kategóriában indult.

  

A verseny tartalma:

Elméleti rész

Az elméleti rész három internetes fordulóból áll. A verseny honlapján (iskolaiversenyek.hu) megjelent feladatokra a megadott - elsősorban internetes - szakirodalom alapján kell válaszolni. Főbb témakörök: anatómia, baleset-megelőzés, élettan, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, egészségfejlesztés és balesetvédelem.

 

Döntő

A 3-4. osztályos kategóriában döntő NEM kerül megrendezésre.

5-12. osztályos kategóriában a döntőbe kerülés feltételei:
- a 3 internetes fordulón 85%-os átlagteljesítményt ért el
- iskolánként, kategóriánként egyetlen csapat
- bővebben VERSENYSZABÁLYZAT

 

Finanszírozás:

A szervezők a szervezési költségeket, továbbá a nyeremények költségeit részben a befizetett részvételi díjból, részben a támogatói felajánlásokból fizetik.

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakmailag támogatott, a nevezési díj kiegyenlítését az iskolafenntartó biztosíthatja.

3-4. osztály

Ingyenes*

*A regisztráció során a számlázási adatokat ugyanúgy meg kell adni, a díjbekérőt is kiállítja az automata rendszer, azonban azt befizetni NEM szükséges!

 

5-12. osztály

Egy intézmény, egy kategória, tetszőleges számú csapat, felkészítő számára online vagy tantermi továbbképzés (max. 3 alkalom): 15.000 Ft

Elsősegély Referencia Iskolahálózat tagjai számára kategóriánként 7.500 Ft / egy kategória, tetszőleges számú csapat, felkészítő számára online vagy tantermi továbbképzés (max. 3 alkalom)*

*A regisztrációt követően a rendszer automatikusan a teljes összegről állítja ki a díjbekérőt, a kedvezményes díjbekérőt e-mailben szükséges kérni.

 

A nevezési díjat banki átutalással szükséges teljesíteni a díjbekérőn szereplő bankszámlaszámra:

10918001-00000044-72080016

Kedvezményezett: Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány

Megjegyzésként kérjük feltüntetni a díjbekérő sorszámát!

 

Tervezett ütemezés:

2022. október 31. 1. forduló megjelenése (Sérülések, sebellátás, végtagrögzítés.)
2022. november 28. 1. forduló beküldési határidő 23:59
2023. január 2. 2. forduló megjelenése (Tudatzavarok, légútbiztosítás, újraélesztés, defibrillátor használata)
2023. január 30. 2. forduló beküldési határidő 23:59
2023. február 13. 3. forduló megjelenése (Súlyos sérült ellátása, belgyógyászati balesetek, belgyógyászati kórképek)
2023. március 13. 3. forduló beküldési határidő 23:59
2023.04.14. VAGY 15., VAGY 21. VAGY 22. döntő (tervezett időpont, egyetlen nap lesz csak!)

Regisztráció és bővebb felvilágosítás a verseny honlapján: http://iskolaiversenyek.hu

 


Támogatóink